Qbus doet de Avondzon schijnen

QBUS DOET HET!

Slimme woningen kunnen ook het leven van zorgbehoevenden makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. Ook de zorgverstrekkers hebben baat bij technologieën die woningen en gebouwen intelligenter maken, zowel om mogelijke probleemsituaties te voorkomen en om efficiënter te kunnen werken.

TECHNIEK IN DIENSTE VAN DE BEWONERS

In woonzorgcentrum Avondzon sturen Qbus intelligente bewegingsdetectoren de nachtverlichting en zorgen ze er eveneens voor dat de kookplaat in service flats alleen gebruikt kan worden als er iemand in de keuken aanwezig is. Magneetcontacten in de ramen voorkomen dat de airco aanslaat als de ramen openstaan. Op het centrale bedieningsscherm in de meldkamer worden de welzijnsalarmen weergegeven: deze alarmen worden automatisch geactiveerd als een bewoner niet op het normale uur is opgestaan, of als op een ongewoon uur de buitendeur opengaat.

Deze functies zijn mogelijk zonder het gebruik van een noodknop op een polsband of halsketting, wat soms als stigmatiserend wordt ervaren door de gebruiker. Uiteraard kunnen deze noodknoppen ook gebruikt worden in het Qbus Care systeem – wat de veiligheid van de gebruiker nog verder zal verhogen.

Carlos Thysebaert licht toe: “omdat we nog steeds groeien en het in goeie technische banen leiden van ons centrum steeds complexer wordt, stonden we voor de keuze. Of wel zelf een uitgebreide technische dienst uitbouwen of wel een geavanceerd en geautomatiseerd systeem opzetten. Een inventarisatie van de markt leerde ons dat Qbus de meeste mogelijkheden bood en zeer gebruikersvriendelijk was. Ook de service bleek voortreffelijk. De meeste comforttaken worden nu automatisch uitgevoerd. Een investering meer dan waard. Het automatische gebouwenbeheer laat ook toe te besparen op technisch- en onderhoudspersoneel bijvoorbeeld een nachtwaker is niet langer nodig.

De Qbus installatie verhoogt het comfort van onze bewoners aanzienlijk, het komt de veiligheid ten goede en op het gebied van energiebesparing scoren we prima. Carlos Thysebaerdt – Avondzon-directeur

+31 (0)78 303 68 12